آموزش فارکس به زبان ساده
آموزش فارکس به زبان ساده قسمت دوم. در قسمت قبل شما را با مهمترین مزیت های بازار فارکس آشنا کردیم. بازار فارکس نیز مانند هر بازار دیگری در کنار مزیت هایی که دارد معایبی نیز در خود دارد که بهتر است در ابتدای کار نوآموزان عزیز را با این معایب آشنا کنیم. در این بخش ابتدا به معایب و ریسک های فعالیت در بازار فارکس می پردازیم. در ادامه با مفاهیم اولیه بازار آشنا خواهیم شد. برخی از مهمترین معایب و ریسک های بازار فارکس عبارتند از :
- ورود به بازار بدون دانش کافی
متاسفانه مهمترین عیب بازار فارکس این است که هر فردی با هر درجه از دانش و اطلاعات فنی فارکس می تواند وارد سیستم معاملاتی بازار شود. مهمترین عامل که در افراد کشش برای ورود به معالات را ایجاد می کند، پولدار شدن در کمترین زمان ممکن است. حس می کنند صرف اینکه در بازار ورود کنند و دکمه معامله را بفشارند، سرمایه شان شروع به رشد کرده و به سود های آنچنانی دست می یابند. غافل از اینکه به همین سرعت که تصور پولدار شدن را دارند، ممکن است کل سرمایه شان در بازار نابود شود.
سایر معایب بازار فارکس
- عدم کنترل احساسات و عواطف
کنترل احساسات آنی و عواطف شخصی نقش بسیار کلیدی در تصمیمات لحظه ای برای معامله در بازار فارکس دارد. مثلا اگر شما از موضوعی جانبی عصبانی یا بشدت خوشحال هستید، ممکن است در لحظه تمرکز لازم برای تحلیل بازار را نداشته باشید. اگر در همین لحظه تصمیم ورود به معامله را بگیرید قطعا نتیجه ای فاجعه بار برایتان بدنبال خواهد داشت. همچنین اگر در یک معامله کوتاه مدت ( اسکلپ ) دچار سود یا زیان شدید، بایستی ابتدا با غلبه بر احساسات آنی خود دلیل سود یا زیان خود را تحلیل کنید و سپس تصمیم درست برای معامله بعدی بگیرید. - استفاده از امکان لوریج یا اهرم معامله
بسیار از معامله گران مبتدی در بازار فارکس بدون اینکه قواعد استفاده از لوریج را بدانند از آن در معامله استفاده می کنند. لوریج ممکن است سود شما را در یک معامله افزایش دهد. البته در صورت عملکرد وارونه بازار، می تواند ضرر شما را نیز چند برابر کند. بنابراین خطر یا عیب بعدی بازار فارکس استفاده بدون دانش معمله گران، از اهرم معامله یا لوریج است.

دیگر معایب بازار فارکس
- اثرگذاری تحولات سیاسی و اقتصادی بر بازار
در مقایسه با سایر بازارها، بازار فارکس بیشترین تاثیر ممکن را از تصمیمات سیاسی و اقتصادی کشورها می پذیرد. در واقع در یک لحظه که شما وسط معامله هستید ممکن است یک خبر سیاسی یا اقتصادی به ناگهان روند بازار را برعکس کند و تمام محاسبات فنی و تحلیل های شما را هیچ کند. پس یادتان باشد که اخبار سیاسی اقتصادی کشورها را بصورت لحظه ای باید دنبال کنید تا بهترین تصمیمات آنی را در بازار بگیرید. - هزینه های بالای معاملات در بعضی از ساعات و روزها
برخی از بروکرها با سواستفاده از وضعیت ساعتی یا روزانه بازار با توجه به حجم تقاضا برای معاملات کارمزد دریافتی خود از معاملات را بالا می برند. معامله گر عملا در این زمینه هیچ کاری نمی تواند بکند و تسلیم مطلق زورگویی هایی بروکرهای بزرگ خواهد بود. - گرفتن مالیات بر درآمد از فارکس
در برخی کشورها ساز و کارهایی از طرف دولت ها تعبیه شده که از درآمد روزانه معامله گران در بازار فارکس مالیات دریافت می شود. در واقع شما علاوه در کارمزدی که به بروکرها می پردازید، بایستی مبلغی را هم به دولت بابت حضور خود در بازار فارکس بپردازید. - 24 ساعته بودن بازار فارکس
موضوع 24 ساعته بودن بازار فارکس هم می تواند مزیت محسوب شود هم عیب. بسته به نوع استفاده ای که معامله گر از این فرصت می کند نتایج آن می تواند برایش متفاوت باشد. مثلا اگر شما در ساعتی که خسته هستید، یا گرسنه اید، یا حالات روحی متعادلی ندارید وارد معامله شوید قطعا دچار خسارت های زیادی ناشی از تصمیمات آنی اشتباه خواهید شد. بنابراین بازار 24 یعنی یک دینامیت آماده انفجار که همیشه همراه شماست که می تواند سرمایه را منفجر و نابود کند.
عیب دیگر بازار فارکس
- ترس و طمع افراد در معاملات فارکس
بیشتر ضررهایی که در معاملات رخ می دهد، ناشی از خصوصیات ذاتی معامله گران بی تجربه است. بسیاری از افرادی که دچار ضرر و زیان می شوند استراتژی خاص و انضباطی در معاملات ندارند. به محض اینکه معامله شان وارد سود می شوند از ترس اینکه روند معاملات برنگردد و ضرر نکنند، معامله را می بندند. همچنین اگر معامله شان وارد ضرر شود به این امید که روند معاملات برگردد و وارد فاز سوددهی شود معامله را باز نگه می دارند. بدین ترتیب دچار خسارت بیشتری می شوند. بنابراین در معاملات خود خط مشی و استراتژی معینی را دنبال کنید و دچار تله ترس و طمع نشوید.
خب تا اینجا با معایب فعالیت در بازار فارکس آشنا شدیم. با توجه داشته باشید که هرچقدر دانش شما از بازار فارکس بیشنر باشد به همان نسبت آسیب پذیری تان کمتر خواهد شد. بناربراین توصیه ما این است که ابتدا دوره های کامل آموزشی را بگذرانید. پس از اینکه دانش لازم را کسب کردید آنگاه وارد معاملات فارکس شوید.
در قسمت بعد با اصطلاحات متدوال در بازار فارکس آشنا خواهیم شد. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید:
